Print this page

Pars Restaurant

Rate this item
(10 votes)

Tradisjonell persisk mat har lange tradisjoner, og det blir sett på som en utsøkt kunst å kunne tilberede den på tradisjonelt vis. Ris er en uunnværlig råvare, og en persere har gjerne samme forhold til ris som nordmenn har til poteter – "det kan brukes til alt …" Safran er et populært krydder, men det er ikke hverdagskost. Prisene på markedene overstiger ofte prisen for rent gull! Spesielt for persisk mat er også kryddervariasjonene Det er mangfoldet som er karakteristisk. Man skal ikke "brenne seg" på krydderet og det er ved begrensingen mesteren viser sin kokekunst.

Sterk saus kan man eventuelt tilsette selv etter eget behag. Persisk kebab må ikke forveksles med de hurtigvariantene som er blitt vanlig i vesten. Et ekte persisk kebabmåltid er utsøkt krydret og betinger en tilbereding som er lite kjent i den vestlige verden i dag. Kryddersortene må spesialimporteres . Vegetarmaten må også nevnes. Råvarene for dette er stort sett tilgjengelige i Norge, og håndplukkes daglig fra torg og ferskvarebutikker. Krydder og koketider danner her nøkkelen for god kokekunst.

Vi ønsker Dem en eksotisk smaksreise til landet i øst -Paradis, Persisk, krydret, billig og trivelig: PARS er første restaurant noensinne med full pott i BAs restaurant guide. (Fredags BA-NR.272-72.ÅRGANG).

Dette kommer til å bli en kjempesuksess. Pars er byens klart beste spisested hvis du liker litt krydder i maten. Den er i tillegg den restauranten som gir mest valuta for pengene. Vakre Persiske gjenstander. Kunst og kunnskapsrik service gir ekte persisk atmosfære. Pars ligger i Sigurds gate 5 og er byens suverent mest spennende restaurant. Hvis du liker litt krydder. Billig er det også.

Read 7902 times