Print this page

Pars Nyheter

Rate this item
(0 votes)

Uanmeldt kontroll på 28 spisesteder i Bergen og Os. Resultatene er skuffende, mener Mattilsynet. vulputate. Morbi faucibus aliquam odio at volutpat.

For en uke siden gjennomførte Mattilsynet uanmeldte inspeksjoner på hele 28 spisesteder i Bergen sentrum og i Os kommune (se tabell nederst i saken).

- Mangler forståelse
Halvparten hadde ikke gode nok rutiner ved behandling av mat.

- Jeg er skuffet. Denne gang var det ganske mange merknader som skyldes mangelfull kunnskap om og forståelse for mathygiene. Dette er en utfordring, siden det ikke finnes formelle krav til kunnskap om hygiene og matsikkerhet hos personer som vil starte opp et spisested, sier seniorinspektør Margrethe Wold i Mattilsynet for Bergen og Omland til bt.no.

 


 

 Ali Mostofi overrasket med eget safran-øl på festivalen.

En folkefest for godt øl Artikkeltags NYHET


En folkefest i det gode ølets tegn. Ølkultur er mer enn pølser og fotball, sier ølsjef Stian Krog. Her er listen.

 

Dette er listen
du ikke fikk se

I Bergen ble 26 utesteder sjekket av Mattilsynet, men du fikk ikke vite resultatet. Her er listen.

Pars svært bra
Kun et sted fikk karakteren svært bra, det var Pars Restaurant i Sigurds gate.

Tolv fikk karakteren «bra», elleve fikk karakteren «mindre bra» og fire av serveringsstedene fikk karakteren «dårlig». På to av stedene med bunnkarakter ble matserveringen stengt umiddelbart.

The Scotsman valgte selv å stanse matserveringen. M&S Pizzeria fikk hastevedtak om nedvask og rydding. Victoria Kafe i Kong Oscarsgate og Lucianos på Os fikk også stengt matserveringen. Begge fikk karakteren dårlig.

- Vi hadde en kampanje i november. Det var flere som fikk karakteren dårlig og mindre bra denne gangen, sier Wold.

- Klager på alt mulig
Vi er innom M&S pizzeria på Møhlenpris torsdag kveld. Det er ett av stedene som fikk karakteren dårlig i Mattilsynets kontroll.

- Det er rett at vi måtte stenge, men det de påpekte har vi ryddet opp i, sier daglig leder Milad Ahanin Jegar i M&S Pizzeria til bt.no.

Spisestedet har fått klager fra Mattilsynet før også.

- Den gang var vi bakeri og ikke pizzeria. Folkene fra Mattilsynet kom når det var et rush av folk her. De klager jo på alt mulig når de er her, sier Jegar.

Oppfølging
Orden, renhold, håndvask, skadedyrskontroll, temperaturkontroll ved kjølelagring og varmholding var tema ved inspeksjonene.

De tre serveringsstedene som enten ble stengt eller fikk hastevedtak, har etterkommet vedtakene og har fått tillatelse til å fortsette driften.

Der det er aktuelt vil Mattilsynet følge opp virksomhetene med nødvendige vedtak, skriver Matportalen.no.

Read 1064 times